Instalarea unui dicționar ortografic în Vim

Formatul de dicționar folosit în vim diferă de formatele aspell și hunspell. Din fericire, poate fi derivat cu ușurință din formatul hunspell.

Începeți prin a extrage dicționarele hunspell din arhiva ro-R0.3.3.X.zip, și copiați fișierele ro_RO.aff și ro_RO.dic în directorul curent. Porniți vim (sau gvim) și introduceți comanda:

:mkspell ro ro_RO

Se generează astfel un dicționar vim sub numele de ro.utf-8.spl în directorul curent. Noul dicționar se copiază în directorul ~/.vim/spell.

Corectorul ortografic se activează folosind comanda

:set spl=ro spell
 
Advertisements

2 thoughts on “Instalarea unui dicționar ortografic în Vim

  1. Laser

    Am urmat instrucțiunile (de aici și din documentația vim). Însă deja la o primă încercare (în Vim cel puțin) este o problemă cu următoarele (sic) cuvinte: “următoare”, “scoase”. Pe linia 1647 din fișierul ro_RO.aff (extras din arhiva cu versiunea 3.3.10) apare un comentariu de forma “# ????? feminin singular!!!!” Întrebarea mea este: cum se poate rezolva – este o problemă cu Vim, care nu înțelege ceva din notația .aff, sau efectiv lipsesc reguli din fișierul respectiv? Mulțumesc. Similar, “anterior”, “anterioare” merge, dar nu și “anteriori” (?) iar “posterior” merge în toate formele …

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s